Програми

Microsoft прискорила комп’ютери на Windows

Share

На початку місяця ми повідомляли, що перші користувачі Windows 11 зіткнулися з проблемою, яка знижувала продуктивність процесорів. Сьогодні стало відомо, що розробники випустили оновлення, яке усуває дані недоліки і доступно для широкої публіки через стандартний механізм поновлення Windows 11.

Нагадаємо, суть проблеми полягала в двох помилках. Перша пов’язана з затримкою кеш-пам’яті L3 – доступ до якої збільшився в три рази, якщо порівнювати з комп’ютерами працюють на Windows 10. У результаті у додатків які «чутливі до часу доступу до підсистеми пам’яті» спостерігається падіння продуктивності на 3-5 відсотків, в іграх цей показник збільшується до 15 відсотків.

Інша помилка полягає в неправильній роботі планувальника завдань в Windows 11, який некоректно використовує механізм Collaborative Processor Performance Control (CPPC2) для розподілу навантаження на ядра процесора. За словами представників AMD, додатки використовують малу кількість потоків CPU особливо схильні до зниження продуктивності, зокрема це стосується процесорів з вісьмома або більше ядрами і тепловим пакетом від 65 Вт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обидві ці проблеми були усунуті в недавно представлених апдейтах. Компанія Microsoft випустила накопичувальне оновлення під номером збірки KB5006746, яке виправляє роботу планувальника завдань і помилку з кешем L3. Крім цього, AMD випустила нові версії драйверів для процесорів, які допомогли у вирішенні проблем.

Ресурс Hot Hardware завантажив вищезгадані оновлення та протестував на комп’ютері з процесором AMD Ryzen 9 5950X. За словами фахівців, помилки дійсно були усунені і система працює швидко і стабільно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Windows 10
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024