Firefox збирає багато персональних даних і показує рекламу в адресному рядку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнє оновлення браузера Firefox може сильно засмутити користувачів, які стурбовані своєю приватних даних і інформації, що збирається про них інформацією. Компанія Mozilla почала аналізувати набагато більше персональних даних, пропонуючи натомість рекламні рекомендації прямо в адресному рядку.

У вересні вийшло оновлення Firefox до версії 92, де користувачі могли включити так звані пропозиції Firefox (Firefox Suggest). Так, під час введення тексту в адресний рядок в пропозиціях відображаються не тільки варіанти від пошукової системи, як, наприклад, Google, але і безпосередньо від самого браузера. Тепер же Mozilla випустила Firefox 93, де ця функція включена за замовчуванням. Правда, поки вона працює тільки в США, але розробники планують в майбутньому активувати ці пропозиції і в інших регіонах.

«Firefox Suggest – це нова функція, що служить надійним путівником по кращому інтернету і дозволяє знаходити релевантну інформацію і сайти, які допоможуть вам у досягненні ваших цілей», – йдеться в офіційній заяві Mozilla.

На серверах браузера аналізується запроваджуваний і місце розташування користувача, щоб видавати контекстні пропозиції від Firefox і партнерів Mozilla. У компанії відзначають, що працюють тільки з тими, хто відповідає стандартам конфіденційності Firefox. На даний момент кращим партнером вважається adMarketplace.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки що функцію Firefox Suggest можна відключити в налаштуваннях приватності і безпеки, але неясно, як йтимуть справи в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.