Чому Windows 11 – це більше, ніж просто редизайн Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows 11 – це, здебільшого, візуальне оновлення Windows 10. Це та ж операційна система під капотом, тільки з новими функціями і оновленим зовнішнім виглядом. Незважаючи на те, що вона побудована на тій же ОС, компанія Microsoft заявила, що Windows 11 буде відрізнятися різними оптимізаціями, і тепер ми знаємо, що це за оптимізації.

У відеоролику, опублікованому на Microsoft Mechanics (офіційний YouTube-канал Microsoft для ІТ-фахівців), Стів Діспенза, віце-президент з управління підприємством, докладно розповів про те, як Windows 11 виходить за рамки переробки.

Оптимізація процесора, схоже, внесе найбільшу різницю в роботу Windows 11. Це пов’язано з тим, як Windows 11 управляє ядрами і потоками, віддаючи пріоритет додатків переднього плану, навіть коли процесор знаходиться під навантаженням. У відеоролику показаний приклад із завантаженням процесора на 90%, що зазвичай уповільнює запуск нових додатків. Оскільки навантаження знаходиться у фоновому режимі, Windows 11 віддає пріоритет запускаються додатків на передньому плані, щоб допомогти їм запускатися швидше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про це ми дізналися з анонсу Intel Thread Director . Ця майбутня функція на процесорах Alder Lake призначає завдання відповідного ядру, щоб прискорити роботу машини. Схоже, що ця функція вбудована в Windows 11, а також в деякі її застосування. Microsoft Edge, наприклад, має “сплячі вкладки”, які можуть скоротити використання пам’яті в середньому на 32%, за даними Microsoft.

У відеоролику детально розповідається про інших оптимізацію, включаючи більш швидкий вихід із сплячого режиму, більш швидкий вхід в систему Windows Hello і розширене використання стиснення для зменшення дискового простору. Цікавою новиною є те, як Microsoft працює з оновленнями Windows 11.

Щороку Windows 11 буде отримувати велике оновлення функцій. Це відрізняється від Windows 10, яка отримувала по два поновлення щороку. Ми не знаємо точно, чому компанія Microsoft в цей раз вибрала щорічний шлях, але, імовірно, для того, щоб вкласти в кожне оновлення більше інформації і зробити їх більш значними.

Ви будете отримувати менше оновлень, але їх життєвий цикл буде більш тривалим. Для Windows 11 Home і Pro компанія Microsoft пропонує 24 місяці оновлень замість 18 місяців, доступних в Windows 10. Якщо ви не перейдете на оновлення нових функцій протягом двох років, ви втратите оновлення безпеки.

Оновлення в Windows 11 також повинні бути набагато швидше. Замість завантаження всього поновлення Windows 11 порівнює те, що вже є на комп’ютері, з тим, що міститься в оновленні. За даними Microsoft, це зменшує розмір оновлень приблизно на 40%, які можна автоматично застосовувати в години, коли ви не активні.

Вихід Windows 11 запланований на 5 жовтня . Хоча це офіційна дата виходу, відповідні ПК можуть отримати оновлення не відразу. Компанія Microsoft випускає оновлення хвилями і розраховує завершити перехід в середині 2022 року. Для роботи Windows 11 вам буде потрібно процесор AMD Ryzen 2000 або Intel 8-го покоління або новіше, TPM 2.0 і UEFI Secure Boot. Вам також буде потрібно 4 ГБ оперативної пам’яті і 64 ГБ дискового простору.

Хоча офіційний реліз Windows 11 відбудеться менш ніж через місяць, він не буде мати всі її можливостями. Microsoft повідомила, що підтримка додатків для Android не буде доступна на старті продажів, що було однією з найбільш очікуваних функцій Windows 11.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.