Microsoft змінила мінімальні системні вимоги для запуску Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows 11 на диво не вимоглива операційна система, з огляду на те, що виходить вона в 2021 році. Але, як виявилося, мінімальні системні вимоги ОС були змінені напередодні її офіційного виходу.

Журналісти з MySmartPrice розкрили нову інформацію про мінімально придатні для установки Windows 11 комп’ютери. Крім усього іншого, у користувача має буде бути не менше 4 ГБ оперативної і процесор з двома або більше ядрами і частотою не менше 1 ГГц.

При цьому розрядність у нової системи одна – 64-бітна. А це означає, що найбільш старі збірки, що підтримують лише 32-бітові ОС залишилися не при справах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що ж стосовно виробників процесорів, чиї рішення можна використовувати в зв’язці з новинкою від Microsoft, то це Intel, AMD і Qualcomm. У останньої Windows 11 будуть підтримувати такі чіпи як Snapdragon 850, 7c, 8c, 8cx, Microsoft SQ1 і SQ2.

З інших вимог редмондцев можна відзначити 64 ГБ вільного простору на диску, відеокарту з підтримкою DirectX 12 або драйвером WDDM 2.0, а також як мінімум HD-дисплей і активний криптографічний процесор TPM 1.2. Правда, останнім актуально не для всіх країн.

Нагадаємо, що Windows 11 виходить вже 5 жовтня 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.