Як безкоштовно встановити релізну збірку Windows 11 прямо зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Реліз Windows 11 запланований на 5 жовтня, але у компанії Microsoft вже готова збірка, яка стане релізною. Можна не чекати зазначеної дати, а оновитися вже зараз в числі найперших.

Релізна збірка Windows 11 поширюється в рамках програми Windows Insider через гілку Release Preview. З сьогоднішнього дня вона стала доступна всім учасникам програми.

Якщо у вас вже встановлена тестова збірка Windows 11, вам досить зайти в «Параметри» і скачати свіже оновлення з «Каналу попереднього випуску» (Release Preview), після чого поточна збірка автоматично оновиться до релізной. Якщо ви не берете участь у програмі Windows Insider, і на вашому комп’ютері встановлена попередня версія Windows, буде потрібно кілька додаткових кроків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як оновитися до Windows 11:

Скачайте, встановіть і запустіть додаток Windows PC Health . Воно перевірить сумісність вашого комп’ютера з Windows 11.

Якщо ваш комп’ютер успішно пройшов перевірку сумісності, зареєструйтесь в програмі Windows Insider на сайті Microsoft.

Відкрийте «Параметри»> «Оновлення та безпека»> «Програма попередньої оцінки Windows».

Натисніть кнопку «Почати» і, якщо буде потрібно, прив’яжіть той канал Microsoft, з яким ви зареєструвалися в програмі Windows Insider.

При виборі гілки, в якій ви хочете отримувати оновлення, вкажіть «Канал попереднього випуску» (Release Preview). Погодьтеся з умовами та перезапустіть комп’ютер.

Windows 11
Поверніться в «Параметри»> «Оновлення та безпека»> «Програма попередньої оцінки Windows», ви побачите банер з пропозицією безкоштовно оновитися до Windows 11. Натисніть «Завантажити та встановити» і дотримуйтесь подальших інструкцій з оновлення операційної системи.

Windows 11

Щоб надалі не викачувати експериментальні збірки, які не відрізняються стабільністю, поверніться в налаштування «Програми попередньої оцінки Windows» і виберіть опцію «Припинити отримання попередніх збірок». Після цього вам стануть доступні тільки патчі з усуненням багів і проблем безпеки, а також більші офіційні оновлення.

Windows 11 автоматично підхоплює з Windows 10 ключ для активації, тому вам не потрібно купувати новий ключ, оновлення буде для вас безкоштовним.

Також можна зробити чисту установку Windows 11 за допомогою ISO-образу або створеного на його основі завантажувального носія. Релізний збірка Windows 11 з номером билда 22000.194 доступна на сайті Windows Insider. Для її активації потрібно ключ (ключі для Windows 11 поки не продаються, але можна скористатися ключем від попередніх версій Windows).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.