Microsoft представила Laptop Studio – гібрид планшета і ноутбука

На осінній презентації Microsoft представила флагманський ноутбук-трансформер Laptop Studio. Він влаштований як гібрид професійного планшета, який можна покласти на стіл і використовувати для малювання, і продуктивного ноутбука для роботи та ігор.

Новинка отримала 14.4-дюймовий дисплей з підтримкою частоти до 120 Гц і Dolby Vision: роздільна здатність поки невідома, але ймовірно, що це 4K-матриця. Користувачам пропонується три варіанти використання Laptop Studio – в форматі звичного ноутбука, а також «сцени» і «студії». Сценічний режим дозволяє зручно оглядати готовий контент, коли клавіатура вже не потрібна, а студійний – працювати з ним як з планшетом.

Вся начинка комп’ютера і охолодження приховані в окремому «піддоні», помітно виділеному на тлі основної частини корпусу. Компанія обіцяє, що за рахунок цього ділянки навколо тачпада і клавіатура залишиться будуть нагріватися навіть під найвищою навантаженням. До речі, Laptop Studio не такий великий і важкий, як може здатися: маса 1.8 кг, а товщина в складеному вигляді – 1.7 см.

З матеріалів The Verge

Гібрид отримав процесор Intel 11-го покоління – Core i5 або i7 в залежності від комплектації. Базова версія буде з вбудованою графікою Iris Xe, а топова оснащена NVIDIA RTX 3050 Ti з 4 ГБ відеопам’яті. Покупці зможуть вибрати між варіантами з 16 або 32 ГБ оперативної пам’яті і до 2 ТБ на SSD. На корпусі є чотири портами USB-C з Thunderbolt 4 і 3.5-мм роз’єм для навушників.

Laptop Studio з’явиться в продаж 5 жовтня разом з виходом Windows 11 за ціною від 1599 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.