Недавнє оновлення Windows 10 може викликати проблеми з мережевим друком

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На цьому тижні Microsoft випустила чергове оновлення в рамках програми Patch Tuesday, що містить десятки виправлень для підтримуваних версій Windows 10 і Windows Server. Виявилося, що в деяких випадках установка цього патча може призводити до порушення роботи функції мережевого друку.

Крім іншого, згадане оновлення містить виправлення уразливості диспетчера черги друку Windows CVE-2021-36958, яка також відома під ім’ям PrintNightmare. Експлуатація цієї уразливості дозволяє здійснити віддалене виконання коду з системними привілеями. Оскільки зловмисники активно використовують PrintNightmare для проведення атак, Microsoft прагнула випустити виправлення максимально оперативно.

Однак після установки патча багато користувачів звернули увагу на те, що пропала можливість друку документів через мережеві принтери. Про це говорять численні кількість звернень від користувачів на порталі підтримки Microsoft і інших платформах. Згідно з наявними даними, для виправлення уразливості PrintNightmare Microsoft довелося внести значні зміни в роботу диспетчера черги друку і спосіб установки драйвера мережевого друку. Через кілька днів після випуску патча стає очевидно, що внесені зміни призводять до збоїв в роботі диспетчера черги друку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft ще не підтвердила офіційно наявність проблеми, але, найімовірніше, це станеться незабаром і розробникам в результаті доведеться випускати додаткове виправлення, щоб вирішити проблему з печаткою по мережі. В даний час виправити ситуацію можна шляхом видалення недавнього накопичувального оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.