WhatsApp готує круту можливість для всіх

A WhatsApp logo is seen on an iPhone screen in this photo illustration in Warsaw, Poland on March 5, 2019. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сайт WABetaInfo з’ясував, що розробники WhatsApp працюють над одним дуже цікавим нововведенням. Вони дозволять переносити чати з будь-якого Android-смартфона на iPhone. Це може стати в нагоді, якщо ви вирішите змінити пристрій – так вам буде набагато легше зберегти всю переписку в WhatsApp.

Синхронізація листування в WhatsApp між різними платформами ускладнена тим, що iPhone використовує для бекапа чатів iCloud, а Android-смартфони інше хмара – «Google Диск». Ці послуги не можуть взаємодіяти один з одним, тому розробникам WhatsApp доводиться створювати власні інструменти для перенесення чатів.

Такий інструмент вже існує : користувачі iPhone можуть переносити свою переписку в WhatsApp на смартфони виробництва Samsung при первинній налаштуванні останніх. Зворотний перенос (з Android на iOS) поки не передбачений, так само як і немає підтримки Android-смартфонів інших виробників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp

Швидше за все, для портування листування буде потрібно спеціальний кабель з роз’ємами Lightning для iPhone і USB Type-C або micro USB (для Android-смартфона). Портирування буде здійснюватися безпосередньо між пристроями, що набагато безпечніше, ніж якби переписку потрібно було завантажувати на віддалений сервер (нехай навіть належить WhatsApp). Перенесеться не тільки текст повідомлень, а й мультимедійні дані (фотографії, відео і голосовухі).

Знахідка WABetaInfo сигналізує про те, що розробники WhatsApp всерйоз взялися за реалізацію можливості перенесення чатів з одного пристрою на інший між різними платформами. У деяких інших месенджерів (наприклад, Telegram) такої проблеми немає, оскільки листування синхронізується в кроссплатформенную хмарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.