Microsoft спростить перехід до Windows 11

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними Windows Latest, компанія Microsoft збирається спростити перевірку комп’ютерів на відповідність вимогам Windows 11. Зараз, щоб провести таку перевірку, потрібно завантажити і запустити утиліту PC Health App або її аналог, а в майбутньому можна буде обійтися без цього.

Про сумісність комп’ютера з Windows 11 буде повідомлятися в системних «Параметрах», а точніше – в «службі Windows Update». Таке сповіщення вже передбачено в свіжій тестовій збірці Windows 11, яка вийшла в рамках програми Windows Insider в гілці Release Preview Channel, а в подальшому воно з’явиться в релізной збірці операційної системи.

Не виключено, що нагадування про можливість установки Windows 11 буде випливати також у вигляді системного повідомлення. Зараз Microsoft не дає можливість скачати і встановити Windows 11 через «службі Windows Update» (оскільки ця ОС ще не вийшла офіційно), але в подальшому така можливість, швидше за все, буде реалізована.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі Windows 10 зможуть оновитися до Windows 11 безкоштовно, купувати новий ключ не доведеться, оскільки ОС успішно підхопить старий і автоматично активується в процесі інсталяції. Втім, не виключено, що вводити куплений раніше ключ доведеться при чистій інсталяції Windows 11, яка буде потрібно для комп’ютерів зі старими процесорами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.