Ентузіаст перерахував 10 способів поліпшити швидкодію ігор на ПК з Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувач порталу Overclockers дав кілька порад любителям ігор щодо поліпшення продуктивності комп’ютера.

Версія 10 операційної системи Windows, каже автор, спочатку була дуже швидкою і комфортною для ігор. Однак разом з оновленнями виникли проблеми з плавністю під час гри. Користувач пропонує 10 варіантів, як можна цей недолік виправити і оптимізувати систему.

До речі, крім перерахованих нижче способів, є ще два: користуватися більш старими версіями Windows або ж видаляти всі непотрібні системні функції і додатки.

  1. Додати в “Винятки” папку гри і її процес . Це можна зробити в “Захиснику Windows” (Microsoft Defender). Автор зазначив, що у нього після цього перестала “вилітати” Anno 1800.
  1. Вимкнути запис екрану в фоновому режимі . Крім цього, радить блогер, добре б відключити і Xbox Game Bar.
  2. Включити функцію апаратного планування графічного процесора з апаратним прискоренням . Зробити це можна також в “Параметрах”.
  3. Перекласти ПК в режим підвищеної продуктивності . Це забезпечить, пише автор, більш швидкий відгук. Ще можна відключити скидання частоти процесором.
  1. Активувати ігровий режим . Це дасть можливість грати без повідомлень і не відволікатися на установку драйверів центром оновлень Windows.
  1. Відключити акселерацію миші . Ця функція може заважати керувати курсором в іграх.
  1. Вимкнути автоматичну установку драйверів для материнської плати і відеокарти . Цю функцію ви знайдете в розділі “Пристрої та принтери”.
  1. Відкладати оновлення системи . Користувач зазначає, що найкраще перед установкою чергового оновлення почекати два тижні.
  1. Залишити вільне місце на SSD . Найкраще, щоб було не зайняте хоча б 30-50 ГБ. З моделей автор радить брати WD Blue (WDS500G2B0A) або WD Blue SN550 (WDS500G2B0C).
  1. Перенести файл підкачки на SDD-накопичувач і вибрати розмір “За вибором системи” . Для ігор буде краще, якщо буде виділено вільне місце під додаткові файли для них. А в разі витоку пам’яті завдяки цій дії проблем з грою не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.