Браузер Chrome отримав класний апдейт. Він стане в нагоді кожному, хто ним користується

Google почав тестувати нову фішку свого фірмового браузера Chrome – швидке відкриття недавно закритих вкладок. Про це розповіли розробники, які досліджують бета-версії.

Відповідно до джерела, мова йде про спеціальний розділ кеша Chrome. Під час роботи браузер кешируєт вкладки, відкриті в останні кілька хвилин, а після їх закриття може моментально відновити будь-яку з них з «збережених». Це може бути корисно тим користувачам, хто іноді промахується і випадково закриває щось потрібне замість зайвих вкладок – тепер їх продуктивність зросте.

Варто згадати, що Chrome і раніше вмів відновлювати недавно закриті вкладки – для цього потрібно було натиснути «Повторно відкрити закриту вкладку» в випадаючому меню браузера або скористатися поєднанням клавіш Ctrl + Shift + T.

Ключова відмінність нової фішки – швидкість. Зараз Chrome завантажує закриту сторінку заново, що не завжди зручно – вона може виявитися недоступна, інтернет-з’єднання може зависнути, а сама інформація на цій сторінці вже може змінитися (наприклад, при оплаті якихось товарів або використанні таймера). В майбутньому браузер буде «діставати» сторінки з кешу моментально, і саме в такому вигляді, в якому вони були закриті. На даний момент функція тестується в останній бета-версії браузера і скоро може потрапити в релізний збірки для загального доступу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.