Програми

Названо найкращі безкоштовні антивіруси для Windows в 2021 році

Share

Тема антивірусів завжди викликала великі суперечки серед користувачів ПК та смартфонів, оскільки одні вважають, що без антивіруса не варто користуватися своїми пристроями і тим більше перебувати в інтернеті, а інші навпаки, вважають, що антивіруси тільки допомагають вірусам проникати на ПК та смартфони. В даному випадку, ми не буде розбиратися в тому, яке твердження вірне, а яке ні, а розглянемо випадок, коли вам справді необхідно встановити безкоштовний антивірус і рекомендовано, щоб він був ефективний. Відповідно, для таких користувачів, зараз буде названо найкращі безкоштовні антивіруси для Windows в 2021 році.

При складанні рейтингу, буде взято як особистий досвід, так і тестування антивірусів незалежною лабораторією AV-Test. Так ось, в лабораторії AV-Test перевірили на ефективність всі відомі антивіруси, а тест отримав назву The best Windows antivirus software for home users . В даному тесті приймали участь як безкоштовні антивіруси, так і платні, але нас цікавлять саме безкоштовні.

Перелік антивірусів, які опубліковані нижче, проходили тест в декількох категоріях, а саме: Protection (Захист), Performance (Продуктивність), Usability (Зручність використання).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також варто взяти до уваги, що деякі антивіруси, які набрали одинакові бали в тесті, були відсортовані по алфавіту.

Вважаємо, що описувати переваги того чи іншого антивіруса нема сенсу, оскільки для різних користувачів ПК та смартфонів, буде необхідний той чи інший функціонал, який в певних антивірусах реалізовано краще, а в деяких гірше. В цілому, всі антивіруси, які перераховані вище, отримали все, що необхідно для захисту вашого ПК або смартфона, а саме сканування системи та захист пристрою в реальному часі.

З своєї сторони, ми б додали в цей перелік ще один антивірус, який досить поширений в Україні, особливо в державних установах – Zillya Антивірус. Крім того, що він вміло виявляє загрози, він ще й не навантажує систему і не пропонує переходити на платні версії. Також цей антивірус пропонує і мобільні версії, що також непогано, для вітчизняного продукту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Я думаю что антивирусник нужен только для windows 7 и старее, в windows 8, windows 8.1, windows 10 и windows 11 есть замечательный встроений

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Windows
  • Останні записи

    Snapdragon 8 Gen 4 протестували в AnTuTu

    За чутками, Qualcomm скоро представить чіпсет Snapdragon 8 Gen 4, і останнім часом цей чіпсет…

    02.05.2024

    Названо смартфони Samsung, які отримають OneUI 7. Поки що неофіційно

    Портал Gizmochina опублікував список гаджетів Samsung, які мають отримати Android 15 з новою оболонкою One…

    02.05.2024

    У мережі 6G передали дані зі швидкістю 100 Гбіт/с

    Консорціум компаній із Японії провів тестування першого у світі високошвидкісного бездротового пристрою для мереж стільникового…

    02.05.2024

    5 непотрібних функцій сучасних смартфонів, за які ми переплачуємо

    Ви коли-небудь замислювалися, чому одні смартфони дорожчі за інші ? Зрозуміло, що флагмани отримують покращену…

    02.05.2024

    Куо: Apple Watch Ultra майже не отримають апаратних оновлень цього року

    Трохи більше півроку тому аналітик ланцюжка поставок Apple Мінг-Чі Куо заявив, що шанси на запуск…

    02.05.2024

    В Україні готують законопроект про роботу Telegram, Tik-Tok і YouTube

    Влада України зможе вимагати від соцмереж блокувати той чи інший канал. «В Україні готують законопроект…

    02.05.2024