Названо найкращі безкоштовні антивіруси для Windows в 2021 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тема антивірусів завжди викликала великі суперечки серед користувачів ПК та смартфонів, оскільки одні вважають, що без антивіруса не варто користуватися своїми пристроями і тим більше перебувати в інтернеті, а інші навпаки, вважають, що антивіруси тільки допомагають вірусам проникати на ПК та смартфони. В даному випадку, ми не буде розбиратися в тому, яке твердження вірне, а яке ні, а розглянемо випадок, коли вам справді необхідно встановити безкоштовний антивірус і рекомендовано, щоб він був ефективний. Відповідно, для таких користувачів, зараз буде названо найкращі безкоштовні антивіруси для Windows в 2021 році.

При складанні рейтингу, буде взято як особистий досвід, так і тестування антивірусів незалежною лабораторією AV-Test. Так ось, в лабораторії AV-Test перевірили на ефективність всі відомі антивіруси, а тест отримав назву The best Windows antivirus software for home users . В даному тесті приймали участь як безкоштовні антивіруси, так і платні, але нас цікавлять саме безкоштовні.

Перелік антивірусів, які опубліковані нижче, проходили тест в декількох категоріях, а саме: Protection (Захист), Performance (Продуктивність), Usability (Зручність використання).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також варто взяти до уваги, що деякі антивіруси, які набрали одинакові бали в тесті, були відсортовані по алфавіту.

Вважаємо, що описувати переваги того чи іншого антивіруса нема сенсу, оскільки для різних користувачів ПК та смартфонів, буде необхідний той чи інший функціонал, який в певних антивірусах реалізовано краще, а в деяких гірше. В цілому, всі антивіруси, які перераховані вище, отримали все, що необхідно для захисту вашого ПК або смартфона, а саме сканування системи та захист пристрою в реальному часі.

З своєї сторони, ми б додали в цей перелік ще один антивірус, який досить поширений в Україні, особливо в державних установах – Zillya Антивірус. Крім того, що він вміло виявляє загрози, він ще й не навантажує систему і не пропонує переходити на платні версії. Також цей антивірус пропонує і мобільні версії, що також непогано, для вітчизняного продукту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.