Браузер Edge отримає «супер захищений» режим роботи

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на «несерйозну» назву, режим Super Duper Secure Mode покликаний значно підвищити безпеку при перегляді веб-сторінок. За запевненням софтмейкера, він здатний запобігти значну кількість загроз, пов’язаних з численними «дірками» в движку додатки.

Мова програмування JavaScript – важлива частина інтернету, але він також відомий великою кількістю вразливостей, до 45% яких пов’язані з роботою компілятора JIT. За заявою Microsoft, його відключення з заміною на інші функції безпеки (апаратна технологія Intel Control-flow Enforcement Technology і механізм запобігання завантаження шкідливого коду Arbitrary Code Guard) практично не впливає на швидкість роботи Edge. При цьому браузер стає набагато більш захищеним від експлойтів і інших погроз.

Як стверджує співробітник компанії Джонатан Норман, такий крок «вбиває половину помилок», які зловмисники можуть використовувати для злому за допомогою JavaScript, але і ускладнює експлуатацію інших вразливостей. Згідно з опублікованими компанією результатами тестування, падіння продуктивності Edge при включенні Super Duper Secure Mode було незначним, а в деяких сценаріях швидкість роботи браузера навіть зросла.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз новий режим роботи проходить внутрішнє тестування і недоступний у стабільній збірці Edge. Випробувати його можна в версіях додатка Beta, Dev або Canary за допомогою команди edge: // flags / # edge-enable-super-duper-secure-mode, виконавши її за допомогою введення в адресний рядок.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.