Вам доведеться використовувати браузер Edge в Windows 11 – деталі

Microsoft ускладнила установку браузера за замовчуванням в Windows 11. Про це розповів ресурс How-To Geek.

Microsoft Edge є фірмовим браузером компанії, який встановлений як браузер за замовчуванням в новій Windows 11. Здавалося б, це не проблема – адже можна запросто змінити налаштування і користуватися за замовчуванням Chrome або Firefox. Однак на ділі все не так просто.

Бета-тестери Windows 11 розповіли, що Microsoft серйозно ускладнила вибір браузера за замовчуванням. У Windows 10 досить зайти в «Параметри» → «Додатки» → «Додатки за замовчуванням», вибрати потрібний браузер і виставити настройку. У Windows 11 цей пункт налаштувань знаходиться на тому ж місці, однак процес став набагато довше.

Якщо відкрити розділ «Додатки за замовчуванням» в «Параметрах» Windows 11 і вибрати, скажімо, Chrome в якості браузера за замовчуванням, користувач побачить нове вікно. У ньому будуть перераховані типи файлів і протоколів – HTM, HTML, PDF, SHTML, SVG, WEBP, XHTML, HTTP, HTTPS і так далі. І більшість цих типів файлів вже за замовчуванням будуть пов’язані з Microsoft Edge. Вам доведеться вручну пройтися по кожному рядку в цьому списку і змінити пов’язаний браузер на бажаний. Крім того, при кожній зміні Windows 11 буде перепитувати Вас, чи дійсно ви хочете проміняти «швидкий і безпечний» Edge на щось інше. Вам доведеться кожного разу вибирати «Все одно переключити», щоб завершити дію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я