У мережі з’явився підроблений образ Windows 11 з вірусами

У гонитві за новою версією Windows користувачі нерідко вдаються до послуг піратів і сторонніх сайтів. Цим вже почали користуватися шахраї: в інтернеті засвітився фейковий інсталяційний образ операційки, що заражає комп’ютери цілим розсипом шкідливого ПЗ.

Microsoft Windows 11

За даними « Лабораторії Касперського », в мережі активно поширюється файл під назвою 86307_windows 11 build 21996.1 x64 «вагою» 1,75 ГБ. При цьому більшу частину «установника» займає бібліотека, яка не несе ніякої корисної інформації. При запуску підробленого інсталятора на екрані ПК з’являється вікно, яке нагадує стандартний інтерфейс установки Windows і навіть містить якусь, ліцензійну угоду. Інсталятор також повідомляє користувача про встановлення декількох «спонсорських програм».

В результаті замість нової операційної системи на комп’ютер користувача завантажується набір з різних троянів, експлойтів, а також рекламних надбудов та іншого небажаного софта. Експерти «Лабораторії Касперського» настійно рекомендують завантажувати тестову збірку Windows 11 виключно на офіційному сайті Microsoft, попередньо зареєструвавшись у програмі Windows Insider.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я