Як встановити Windows 11 на несумісний комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft посилила вимоги до комп’ютерів, на які можна встановити Windows 11, тому оновити можна буде далеко не всі ПК. Втім, ентузіасти з XDA Developers вже знайшли спосіб обійти обмеження, щоб поставити Windows 11 навіть на старі і формально не підтримуються машини.

Windows 11 вимагає, щоб у комп’ютера було як мінімум 4 ГБ оперативної пам’яті, фізичний модуль шифрування даних TPM 2.0 і підтримка безпечного завантаження Secure Boot. Наявність всього цього перевіряється на початковому етапі інсталяції, але можна внести дані до реєстру, щоб така перевірка не проводилася. Ось як це зробити:

Запустіть установку Windows 11за допомогою ISO-образу або завантажувального носія. Коли в ході інсталяції з’явиться повідомлення про несумісність комп’ютера через невідповідність мінімальним вимогам, викличте командний рядок, натисніть сполучення клавіш Shift + F10, впишіть в ній команду regedit і натисніть Enter.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відкриється редактор реєстру. Перейдіть в гілку HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ Setup, натисніть на неї правою кнопкою миші і створіть в ній розділ LabConfig. В цьому розділі натисніть правою кнопкою миші на порожнє місце і створіть 32-бітові DWORD-параметри BypassTPMCheck, BypassRAMCheck і BypassSecureBootCheck. Дайте кожному з них значення 1.

Закрийте редактор реєстру і командний рядок, після чого натисніть кнопку повернення на вікні з повідомленням про несумісність і почніть процес інсталяції заново. Перевірка обсягу оперативної пам’яті і наявності TPM 2.0 і Secure Boot проводитися не буде, замість цього повинен початися процес інсталяції Windows 11. Коли він завершиться, комп’ютер кілька разів перезавантажиться.

Майте на увазі, що Windows 11 може працювати на несумісних комп’ютерах нестабільно, з помилками і аварійними перезапуску. Офіційний випуск Windows 11 відбудеться цієї осені, а зараз доступні тестові збірки, які випускаються в рамках експериментальної програми Windows Insider.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.