WhatsApp хоче дозволити користувачам листуватися з вимкненим телефоном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Месенджер WhatsApp анонсував випробування функції, яка дозволить користувачам обмінюватися повідомленнями навіть тоді, коли їхній телефон не працює або не під’єднаний до інтернету.

Про це повідомила у своєму блозі Facebook, яка володіє месенджером.

Нова функція WhatsApp передбачає можливість листування без наявності телефона через інші пристрої — зокрема планшети чи ноутбуки, але не ще один телефон. Кількість цих пристроїв не може перевищувати чотирьох.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Месенджером і зараз можна користуватися не лише з телефона — але для цього потрібно, щоб він працював і був обов’язково підключений до інтернету.

Зараз архітектура WhatsApp влаштована так, що через телефон відбувається шифрування всіх повідомлень. Інші пристрої, де встановлений месенджер, фактично просто дублюють усе, що відбувається через телефон.

Оновлення месенджера ж передбачає, що повідомлення шифруватимуться не через конкретний пристрій (тобто телефон), а на індивідуальній основі під час надсилання. Facebook обіцяє, що на інші функції WhatsApp (зокрема збереження даних у хмарі) це не вплине.

Наразі нову функцію випробовують серед обмеженого числа користувачів WhatsApp і в найближчі місяці зроблять доступною для ширшого кола людей, повідомив представник месенджера в коментарі TechCrunch.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.