Користувачі Windows 7 зможуть оновитися до Windows 11

Microsoft продовжує уточнювати деталі релізу нової операційної системи Windows 11. Як виявилося, отримати її зможуть користувачі не тільки Windows 10, але і більш ранніх версій. Правда, процес цей буде супроводжуватися деякими труднощами.

Власники сумісних пристроїв під управлінням Windows 10 після релізу Windows 11 зможуть просто оновитися до нової ОС через системні настройки. Цей процес буде не складніше установки регулярного апдейта. Але якщо ж власник комп’ютера, що працює на Windows 7 і відповідного системним вимогам, захоче встановити новітню ОС, то він зможе це зробити, нехай і не так гладко. У такому випадку користувачеві доведеться виконати «чисту» установку, так як Windows 7 не підтримує метод прямого відновлення до Windows 11.

«Більшість доступних зараз у продажу пристроїв будуть оновлені до Windows 11. У вас буде можливість як поновлення до Windows 11, так і чистої установки нової ОС. Для пристроїв під управлінням Windows 7, які відповідають апаратним вимогам, буде доступна чиста установка », – йдеться в повідомленні Microsoft.

Варто відзначити, що Windows 7 все ще користується величезною популярністю і встановлена на мільйонах комп’ютерів, хоча офіційна підтримка цієї ОС завершилася ще в січні 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.