Який месенджер є кращим – Viber чи WhatsApp?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Соціальні мережі, месенджери, смартфони – це все те, з чим асоціюється останнє десятиліття не тільки в Україні, а й в інших країнах світу. Причиною цього є те, що все це, стало чимось новим для пересічних жителів, але однаково сподобалося як молодому поколінню, так і людям старшого віку. Особливо варто звернути увагу на месенджери, які замінили традиційні способи спілкування людей, ставши популярнішими за телефонні дзвінки, стандартні текстові смс-повідомлення і навіть за соціальні мережі. Всі знають, що в Україні найпопулярніший месенджер Viber, далі йде WhatsApp і останнім Telegram, тому зараз спробуємо порівняти два найпопулярніші месенджери і спробуємо вияснити, який месенджер є кращим – Viber чи WhatsApp.

Стосовно Viber, то він як такий, з’явився ще в кінці 2010 року, але тоді він дещо відрізнявся від того, до якого ми звикли зараз. Спершу Viber орієнтувався тільки на голосові повідомлення, але з часом було додано ті функції, якими ми користуємося зараз. З тих пір, месенджер завантажило понад 500 млн користувачів. Серед великої кількості переваг, в месенджері присутні й недоліки.

Тепер про WhatsApp. Цей месенджер абсолютний лідер серед месенджерів, оскільки в нього понад 1 млрд активних користувачів. Як не дивно, але його популярність в деяких країнах (Україна в тому числі) не така вже й велика, як для прикладу в США та Індії. Спочатку WhatsApp був платним месенджером, але потім його придбали Facebook і зробили безкоштовним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер переходимо до порівняння месенджерів і спробуємо вибрати кращий.

Стосовно функціональності месенджерів, то вони практично одинакові, тобто в наявності є як відеодзвінки, так повідомлення текстові і голосові, так і відправлення різноманітних документів, стікерів і тому подібного. Напевно єдине, в чому WhatsApp перевершує Viber, так це те, що в ньому присутньо більше можливостей для редагування тексту.

В даному випадку, мова йде про жирний текст, про курсив, закреслений текст і тому подібне. В загальному, в плані функціональності лідера важко вибрати, оскільки робота з текстом не сильно впливає на те, який месенджер кращий.

Тепер стосовно дизайну. Якщо говорити про месенеджер Viber, то його дизайн дійсно привабливий і він весь час вдосконалюється, хоча інколи, користувачі не добре відкликають про чергові зміни.

Месенджер WhatsApp повна протилежність Viber, оскільки за весь час існування якихось серйозних змін ви не побачите, він приємний і зручний. Також варто відмітити інтерфейс месенджера, який неймовірно простий і навіть людина далека від таких “технологій”, зможе легко в ньому розібратися, чого не сказати про Viber. В даному випадку, перевагу однозначно отримує WhatsApp.

Тепер стосовно безпеки месенджерів. Стосовно безпеки для користувачів, то з цим проблем нема, оскільки що один месенджер, що другий не зберігають ваші особисті чати (вони зберігаються тільки у вашому смартфоні) на серверах компаній і, відповідно, не передають дані третім особам.

Напевно найбільші проблеми в месенджерах – реклама та спам. От чого, а спаму та низькоякісної реклами у месенджері Viber достатньо. Рекламу, яку ви бачите в месенджері, рідко можна назвати якісною та не настирливою і там рідко пропонують щось дійсно варте уваги. Те саме стосується й WhatsApp, але там більше претензії до Facebook, які відповідальні за ту чи іншу рекламу.

Стосовно спаму, то він приходить регулярно і не від одної людини, а зразу від багатьох, та ще й з різноманітних номерів, які не належать Україні (зазвичай російські номери). Можна подумати, що це поодинока проблема, але прочитавши відгуки користувачів Viber в соціальних мережах, в Google Play, App Store та на різноманітних форумах, стає зрозумілим, що досить багато користувачів страждають від цієї проблеми. У WhatsApp також присутня така проблема, але вона не настільки масова, навіть враховуючи більшу кількість активних користувачів.

Враховуючи це, на нашу думку, месенджер WhataApp краще за Viber, навіть не дивлячись на популярність другого в Україні. Зразу повідомляємо, що це наша думка і вона може відрізнятися від вашої, тому вибір месенджера повинен опиратися на власні інтереси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.