Microsoft призначила дату остаточної смерті Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft визначилася, коли буде припинена підтримка Windows 10 у всіх редакціях (Home, Pro, Pro Education і Pro for Workstations). Інформація про це з’явилася на сайті Microsoft , і це в черговий раз показує, що Microsoft не буде вічно розвивати і підтримувати «десятки», а на зміну цієї ОС все-таки прийде нова.

Підтримка Windows 10 буде остаточно закрита 14 жовтня 2025 року. До цієї дати Microsoft продовжить випускати патчі безпеки, але великі оновлення напевно перестануть виходити ще раніше (можливо, вже з наступного року). Підтримка більш ранніх збірок Windows 10 завершиться ще швидше – вже в 2022 році.

Windows 11

Windows 10 була випущена в липні 2015 року, таким чином Microsoft відвела цій операційній системі 10-річний цикл життя, що цілком стандартно для популярних версій Windows. Не виключено, що Microsoft продовжить випускати патчі безпеки для Windows 10 і після жовтня 2025 року, але отримувати їх будуть тільки організації, які уклали з Microsoft договір на платній основі (2023 року – по 100 доларів за комп’ютер щорічно). Зараз таким чином продовжує оновлюватися Windows 7, підтримка якої для звичайних користувачів була завершена в січні 2020 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.