Названо програми на Windows, які варто видалити з свого комп’ютера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розкриття теми персональних комп’ютерів в нас дещо відстає від теми смартфонів. Та й загалом, це логічно, так як смартфони сьогодні поступово заміняють нам усі інші ґаджети. Проте, хоч і не так часто, але тему комп’ютерів ми також плануємо розвивати. Сьогодні поговоримо про 6 програм на Windows, які варто видалити з свого комп’ютера, тобто вони насправді вам не потрібні. Як і на смартфонах, не варто зайвий раз нагружати пам’ять вашого пристрою зайвими програмами та додатками.

Знайти список усіх встановлених програм на вашому комп’ютері ви можете в параметрах, зокрема в розділі програми. Щодо програм, про які далі йтиме мова, то ось їх перелік:

  • uTorrent
  • Очищувачі реєстру
  • QuickTime
  • CCleaner
  • Adobe Flash Player
  • Toolbar

uTorrent — це програма, якою точно користувались всі користувачі ПК. Проте, зараз її популярність значно впала, оскільки в програмі з’явилось занадто багато невідповідної реклами, а також був скандал із виявленням прихованого Майнера криптовалюти. Зараз цей додаток сміливо можна віднести до ненадійних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очищувачі реєстру, які ви могли встановити в певний час користуванням ПК, зараз варто видалити. Ніякої користі вони вам не принесуть, можуть лише нашкодити, та й потреби в них немає. Якщо ви знайдете в переліку своїх програм PC Optimizer Pro, MyCleanPC, тощо, видаляйте їх не задумуючись.

QuickTime іде разом із програмним забезпеченням для macOS, для Windows програма перестала підтримуватись з 2016 року. Разом із цим в програмі було знайдено багато вразливих місць, які ніхто не виправив та й не буде виправляти. Видалення даного медіа-плеєра до збоїв в роботі не призведе ніяких.

Раніше CCleaner вважався однією із найкращих програм для очищення, проте після зміни власника, скарги на програму не зникали. В основному скарги стосувались реклами шкідливого програмного забезпечення, збору даних, тощо. Зараз функціонал програми почав працювати краще, проте потреби в Ccleaner як такої немає, оскільки є велика кількість гідних аналогів.

Adobe Flash Player цього року, а саме в січні 2021 року, припинив повністю підтримку, відповідно частина браузерів його просто почала блокувати. Щоб уникнути проблем із безпекою, краще його видалити.

Toolbar та інші розширення для браузерів типу Yahoo! Toolbar, Ask Toolbar, Bing Bar, також підлягають під видалення. В більшості випадків вони встановлюються автоматично із іншими завантаженнями та є такими, якими ви не користуєтесь. Разом із цим ви можете перевірити і інші наявні у браузері розширення та видалити ті, які ви особисто не встановлювали.

Отож, даними додатками якщо і користуються, то одиниці користувачів, саме тому їх сміливо можна назвати непотрібними. Та й у випадку, якщо вони вам в певний момент знадобляться, а аналогів ви не знайдете, їх завжди можна повторно встановити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.