Шахраї придумали нову схему обману користувачів WhatsApp

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Шахраї придумали нову схему обману користувачів WhatsApp, скориставшись зміною правил конфіденційності месенджера. Про це повідомляє РІА «Новости».

Відзначається, що зловмисники розсилають користувачам «листи щастя» з інформацією, що для них месенджер стане платним, якщо вони не виконають певні умови. Зокрема, пропонується переслати отриманий лист 10 контактам, при цьому вартість одного СМС складає 0,01 євро.

За словами експерта Ігоря Бедерова, мета таких «листів щастя» – масово поширити неправдиву інформацію серед великої кількості людей. Це можуть бути різні петиції, повідомлення про які-небудь справах і навіть віруси, пояснив він.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нові правила конфіденційності WhatsApp почнуть працювати з 15 травня. Зокрема, в компанію Facebook, якій належить месенджер, будуть передаватися реєстраційні дані облікового запису, дані про транзакції, інформація про мобільні пристрої, IP-адреса та інша інформація. У тих, хто не прийняв нове угоду користувача, обліковий запис відразу видалений не буде, але читання та надсилання повідомлень стануть недоступні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.