Нова функція в Google Chrome прискорить відкриття сайтів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google додала в тестову збірку Chrome функцію, здатну прискорити браузер на ПК з Windows, Linux і macOS. Вона дозволить практично миттєво завантажувати сторінки при переході вперед або назад між раніше переглянутих сайтами.

У актуальній десктопній версії Chrome сторінки автоматично вивантажуються з пам’яті при закритті, що викликає її повторну отрисовку з нуля при натисканні кнопки «Назад» в активному вікні. Виправити ситуацію покликана функція BFCache – вона виробляє кешування останньої відкритої сторінки при переході на нову.

Це дозволяє браузеру миттєво відновлювати весь її вміст, якщо користувач захоче до неї повернутися. При цьому кешовані сторінки залишаються «замороженими» і не можуть виконувати сценаріїв JavaScript.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За запевненням розробників, нововведення змусить браузер працювати значно швидше. Раніше, запровадивши аналогічний механізм в Android-версію додатка, Google заявила, що до 20% переходів назад / вперед виконуються «миттєво». Очікується, що компанія зробить функцію загальнодоступною у версії Chrome 92, глобальне поширення якої почнеться вже в найближчі місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.