Оновлення Windows раптово зламало комп’ютери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Системний апдейт Windows 10 привів до поломки комп’ютерів. Про це повідомляє видання Windows Latest.

Журналісти звернули увагу на численні скарги користувачів операційної системи від Microsoft . За їхніми словами, проблеми з комп’ютерами почалися після установки драйвера від AMD під номером 9.3.0.221. Дане ПО поширювалося через «Центр оновлення Windows» та було встановлено на деякі ПК примусово. Зокрема, через невідому помилку програмне забезпечення викликає поява «синього екрану смерті» (Blue Screen of Death, BSoD).

Перші звіти про проблеми з драйверами AMD з’явилися ще в кінці квітня – на неполадки звернули увагу користувачі бета-версії Windows 10. Судячи з відгуків, дефективний драйвер якимось чином минув систему перевірки Windows і виявився розгорнутим на комп’ютерах під управлінням ОС версій 2004 і 20H2 .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Вчора Windows автоматично встановила драйвер AMD. Після перезавантаження на моєму комп’ютері стали з’являтися численні «сині екрани смерті» », – розповів один із власників ліцензійної копії Windows на форумі Microsoft. «Єдиний спосіб вирішити проблему – зробити відновлення системи», – зазначив інший користувач.

Microsoft поки що публічно не відреагувала на проблему. Однак побажав залишитися анонімним співробітник корпорації в розмові з журналістами зізнався, що інженери вже видалили проблемний апдейт з «служби Windows Update».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.