Windows 10 ще ніколи не була такою популярною

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В ході конференції, проведеної 27 квітня, генеральний директор Microsoft Сатья Наделла не тільки поділився відомостями про доходи компанії за третій фінансовий квартал 2021 року, а й повідомив цікаву статистику про поширення Windows 10. За його словами, новітня ОС від Microsoft працює на 1.3 млрд активних пристроїв – тобто тих, які виходять в інтернет хоча б раз на місяць.

Можна помітити, що зростання числа працюючих на Windows 10 пристроїв йде постійно, хоча і не так швидко, як хоче Microsoft: так, через 2 роки після релізу, в листопаді 2017 року, під керуванням цієї ОС працювало 600 млн девайсів. Після цього компанія передбачила, що до літа 2018 року Windows 10 буде працювати на 1 мільярд пристроїв. Однак на ділі навіть до березня 2019 року на цій ОС працювало «лише» 800 мільйонів девайсів, а кордон в 1 мільярд був підкорений роком пізніше. 

При цьому можна помітити, що останнім часом Microsoft змістила акцент на інші продукти, такі як Office або хмару Azure, а розробка Windows 10 сповільнилася – пара останніх великих апдейтів принесли досить мало функціональних нововведень. Однак Microsoft підтвердила, що не збирається закидати свою систему. «Я хочу перетворити Windows з продукту, в якому люди просто потребують, в систему, яку вони полюбить і захочуть користуватися», – сказав керівник розробки Windows 10 Панос Панай.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І поки що все до цього і йде: восени нас чекає велике оновлення системи під назвою Sun Valley, в якому вперше за більш ніж 5 років серйозно зміниться дизайн Windows 10. ОС отримає округлені системні вікна і плаваючі меню, а про інші нововведення ми швидше за все дізнаємося в кінці травня з підсумків конференції розробників Build 2021, яку щорічно проводить Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.