Microsoft, Apple і Mozilla розкритикували нову технологію Google

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за Vivaldi і Brave від впроваджуваної компанією Google нової функції FLoC відмовилися і розробники інших браузерів. Про це заявили представники Microsoft, Apple і Mozilla. Незважаючи на запевнення Google в конфіденційності технології, вони відзначили, що вважають її спірним рішенням.

В інтерв’ю журналістам розробники Edge, Firefox і Opera заявили, що безпосередньо не визначають функцію FLoC як «порушує конфіденційність», але виступають проти її концепції – використання особистих даних користувачів без їх згоди.

«Індустрія знаходиться в дорозі, і розглядаються пропозиції, для яких не потрібні індивідуальні ідентифікатори користувачів, а також варіанти, де вони використовуються, грунтуючись на згоді. Ми продовжуємо вивчати ці підходи і погоджувати їх з спільнотою », – заявили представники Microsoft. 

Співробітники Mozilla, в свою чергу, відзначили, що розглядають пропозиції щодо збереження конфіденційності для Firefox, але зараз браузер не підтримує нову технологію, і її впровадження в найближчому майбутньому не планується. Apple не робила офіційних заяв, проте Джон Уілландер, один з розробників WebKit, заявив в своєму Twitter-блозі, що у бренду є власна політика запобігання відстеження. Судячи з його посту , вендор також не має наміру використовувати технологію Google в своїй програмній продукції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, єдиним браузером з підтримкою FLoC поки залишається Google Chrome. Станом на березень 2021 року його частка на ринку веб-браузерів становила 64,19%.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.