Програми

У Microsoft Edge з’явився дитячий режим

Share

Компанія Microsoft оголосила про повноцінний запуск значного нововведення в фірмовому браузері – в Microsoft Edge з’явився дитячий режим (Kids Mode).

У березні функція стала доступна користувачам бета-версії Microsoft Edge, а тепер заробила і в стабільних збірках. Браузер пропонує свого роду «пісочницю», призначену для вікових груп від 5 до 8 років і від 9 до 12 років.

Для перемикання браузера в дитячий режим необхідно перейти в профіль свого облікового запису Edge, вибрати «Перегляд в дитячому режимі» і вказати вікову групу від 5 до 8 років, або від 9 до 12 років.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як обіцяють розробники, обидві вікові групи за замовчуванням дотримуються найсуворішого рівня захисту, дозволяють запобігти відстеження, блокуючи більшість трекерів, щоб забезпечити конфіденційність і мінімальна кількість персоналізованої реклами. Крім того, текст, зображення і відео, які не відповідають віковій категорії, будуть видалені з результатів пошуку.

Особливістю режиму для старшого вікового діапазону (9-12) є відповідна новинна стрічка на сторінці нової вкладки зі спеціально відібраними статтями для дітей, які присвячені тваринам, науці, цікавим фактам і так далі.

За замовчуванням в дитячому режимі доступні близько 70 популярних дитячих сайтів, але користувачі можуть налаштувати власний список. Якщо дитина спробує перейти на сайт за межами цього дозволеного списку, його зустріне спеціальна блок-сторінка, що спонукає його попросити дозволу у батьків.

У дитячому режимі браузер отримав адаптований інтерфейс. Крім того, були розроблені для користувача теми Disney і Pixar на базі улюблених багатьма мультфільмів «Холодне серце», «Русалонька», «В пошуках Немо», «Тачки», «Історія іграшок», «Таємниця Коко». У найближчі місяці в партнерстві з Disney будуть розроблені і інші теми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024

    Google випустила Pixel Tablet без док-станції

    Google не стала змінювати дизайн або «начинку» Pixel Tablet: користувачів все також зустрічає металевий корпус…

    08.05.2024

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024