Новий Google Chrome буде працювати ще швидше

Розробники популярного браузера опублікували список особливостей «ювілейної» збірки Google Chrome 90. Ключовим нововведенням стане перехід за замовчуванням на HTTPS-з’єднання для всіх адрес. Заодно така модифікація, як запевняють Google, прискорить швидкість завантаження сайтів.

Згідно з оголошенням в офіційному блозі Chromium, нововведення буде працювати при введенні користувачем адреси сайту без вказівки префікса. Більш безпечний стандарт HTTPS, що забезпечує зашифровану двосторонній зв’язок між браузером і сайтом, зараз підтримується більшістю інтернет-ресурсів. Крім того, робота протоколу прискорить час завантаження за рахунок обходу перенаправлення з HTTP на HTTPS для підтримують його сайтів.

«HTTPS захищає користувачів, шифруючи трафік, що передається по мережі, так що конфіденційна інформація, яку користувачі вводять на веб-сайтах, не може бути перехоплена або змінена зловмисниками», – зазначають розробники.

При відвідуванні ресурсів, які ще не підтримують HTTPS, Chrome 90 автоматично переключиться на HTTP-з’єднання, не вимагаючи від користувача будь-яких додаткових дій. Поширення нової збірки браузера почнеться найближчим часом для десктопів і Android-пристроїв. Пізніше буде випущений і Chrome 90 для iOS.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.