WhatsApp випадково виклала переписку користувачів у вільний доступ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, насправді все далеко не так добре, як може здатися на перший погляд. Справа в тому, що дане програмне забезпечення з якихось невідомих нікому причин побачило сенс в тому, щоб викласти переписку користувачів у вільний доступ, зробивши так, щоб будь-який сторонній чоловік міг її легко і просто прочитати, отримавши доступ до особистих повідомленнями користувачів.

Як стало відомо, щоб прочитати переписку іншого користувача достатньо перейти за адресою https://wa.me/number, підставивши при цьому замість слова number номер телефону такої людини, особисті дані якого хочеться переглянути. В такому випадку, зробивши це, можна буде дізнатися, які повідомлення і кому конкретно писав хто-небудь.

Все це стало можливим через недоробки в системі захисту WhatsApp, тому що можна прочитати особисте листування тільки таких користувачів месенджера, у яких в налаштуваннях облікового запису активована функція «Прямий зв’язок», яка дозволяє починати чат (бесіду) з будь-яким людиною в випадку, якщо його номер телефону не збережено в адресній книзі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це дійсно по-справжньому дуже зручно, але в даному конкретному випадку, ймовірно, доцільно відключити таку можливість, щоб не дозволити будь-якому сторонній людині отримати доступ до чужого користувальницької листуванні. Даний месенджер, будучи неймовірно популярним і вкрай відомим по всій земній кулі, має дуже широкі функціональні можливості, але в даному конкретному випадку користуватися ним небезпечно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.