Названа “дата смерті” браузера Microsoft Edge

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft деактивує свій класичний браузер Edge 9 березня. Про це повідомляє видання ITHome з посиланням на матеріали компанії.

Журналісти звернули увагу на звернення представників підтримки Microsoft. У заяві говориться, що після установки нового патча для Windows стара версія Edge буде видалена з системи. Оновлення почне поширюватися 13 квітня. Після інсталяції апдейта користуватися класичною версією Edge буде неможливо.

Також в корпорації назвали терміни припинення підтримки продукту. Фактична дата смерті Microsoft Edge намічена на 9 березня. Після цієї дати браузер перестане отримувати оновлення – в тому числі апдейти безпеки, – а його користувачів не будуть обслуговувати фахівці компанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При цьому оновлення, що вбиває класичний Edge найближчим часом отримають користувачі не всіх версій Windows. Зокрема, навесні патч вийде для користувачів Windows 10 версій 1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 20H2. Власники ліцензійних копій Windows 7 і 8 зможуть і далі користуватися застарілим браузером, так як оновлення для їх ОС не вийде.

У компанії пояснили, що новий Edge забезпечує кращу безпеку і сумісність з екосистемою Microsoft. Таким чином, після виходу апдейта в ОС залишиться лише один вбудований браузер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.