На Windows 10 з’явиться повноцінна підтримка Android-додатків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft активно покращує зв’язок Windows 10 і Android: так, за допомогою програми «Мій телефон» можна запускати програми на своєму смартфона і транслювати їх на екран ПК. Також можна отримувати SMS прямо на Windows 10 з сполученого телефону і багато іншого. І тепер Microsoft готує фінальний крок інтеграції: Windows 10 отримає повноцінну підтримку Android-додатків, причому, можливо, вже в цьому році.

За впровадження такого функціоналу відповідає Project Latte. Однак не варто очікувати, що в майбутньому Windows 10 навчиться працювати з файлами .apk: Microsoft просто дасть розробникам можливість упаковувати свої Android-додатки в сумісний з Microsoft Store формат MSIX. Базуватися така технологія буде на підсистемі Windows для Linux.

За словами Microsoft, це дозволить істотно збільшити кількість додатків в їхньому магазині, причому розробникам не доведеться прикладати для цього великих зусиль. Однак, зрозуміло, далеко не всі додатки зможуть бути так «перенести»: наприклад, ПО від Google вимагає наявності на пристрої GAPPS, тому очікувати додатків Gmail або Google Фото на Windows 10 точно не варто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.