Програми

Месенджер Telegram планують видалити з App Store

Share

«Коаліція за безпечний інтернет», американська некомерційна організація, вимагає від каліфорнійської компанії Apple прибрати додаток Telegram з магазину App Store. НКО подала на Apple в суд Північної Каліфорнії. На думку представників «Коаліції за безпечний інтернет», за допомогою сервісу обміну миттєвими повідомленнями поширюються матеріали з неонацистським і расистським змістом.

За словами Марка Гінзберга, колишнього посла Сполучених Штатів в Марокко і нинішнього глави коаліції, Telegram є розповсюджувачем ненависницьких висловлювань. Також Гінзберг, будучи євреєм, зазначив, що матеріали антисемітського змісту в месенджері теж поширюються. Екс-посол володіє смартфоном компанії Apple, що, на його думку, дає йому право подати в суд на каліфорнійського виробника.

При цьому поки що ні Apple, ні Telegram ситуацію ніяк не прокоментували. Але незабаром реагувати на подібне доведеться і компанії Google. Від неї найближчим часом коаліція теж буде вимагати видалити додаток з магазину Google Play. Позов проти «корпорації добра» вже готує адвокат НКО Кейт Альтман.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто відзначити, що Telegram і інші сервіси обміну миттєвими повідомленнями зобов’язані розглядати скарги користувачів на контент образливого змісту. У той же час видалення небажаних матеріалів від сервісів не вимагають.

Марк Гінзберг не вперше виступає проти Telegram. У минулому році він хотів, щоб проти націоналізму і антисемітизму в месенджері Павла Дурова виступив генеральний директор компанії Apple. Але, за словами Гінзберга, Тім Кук залишив його повідомлення без відповіді.

Нагадаємо, що в останні дні популярність Telegram в США і в усьому світі різко зросла. Минулого тижня месенджер став другим найбільш завантажуваним додатком в Сполучених Штатах. Кількість завантажень склало понад 500 000. З 9 по 12 січня в додатку зареєструвалися понад 25 млн осіб, тоді як число активних користувачів переступило за 500 млн.

Різке зростання популярності месенджера пов’язують з новою політикою конфіденційності WhatsApp. Другою причиною може бути сплеск цензури в США у зв’язку з протестами через вибори президента. Через це основні соціальні мережі тимчасово заблокували акаунти Дональда Трампа і його найближчих соратників. Twitter заблокував обліковий запис глави Білого дому назавжди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024