Месенджер Telegram планують видалити з App Store

«Коаліція за безпечний інтернет», американська некомерційна організація, вимагає від каліфорнійської компанії Apple прибрати додаток Telegram з магазину App Store. НКО подала на Apple в суд Північної Каліфорнії. На думку представників «Коаліції за безпечний інтернет», за допомогою сервісу обміну миттєвими повідомленнями поширюються матеріали з неонацистським і расистським змістом.

За словами Марка Гінзберга, колишнього посла Сполучених Штатів в Марокко і нинішнього глави коаліції, Telegram є розповсюджувачем ненависницьких висловлювань. Також Гінзберг, будучи євреєм, зазначив, що матеріали антисемітського змісту в месенджері теж поширюються. Екс-посол володіє смартфоном компанії Apple, що, на його думку, дає йому право подати в суд на каліфорнійського виробника.

При цьому поки що ні Apple, ні Telegram ситуацію ніяк не прокоментували. Але незабаром реагувати на подібне доведеться і компанії Google. Від неї найближчим часом коаліція теж буде вимагати видалити додаток з магазину Google Play. Позов проти «корпорації добра» вже готує адвокат НКО Кейт Альтман.

Варто відзначити, що Telegram і інші сервіси обміну миттєвими повідомленнями зобов’язані розглядати скарги користувачів на контент образливого змісту. У той же час видалення небажаних матеріалів від сервісів не вимагають.

Марк Гінзберг не вперше виступає проти Telegram. У минулому році він хотів, щоб проти націоналізму і антисемітизму в месенджері Павла Дурова виступив генеральний директор компанії Apple. Але, за словами Гінзберга, Тім Кук залишив його повідомлення без відповіді.

Нагадаємо, що в останні дні популярність Telegram в США і в усьому світі різко зросла. Минулого тижня месенджер став другим найбільш завантажуваним додатком в Сполучених Штатах. Кількість завантажень склало понад 500 000. З 9 по 12 січня в додатку зареєструвалися понад 25 млн осіб, тоді як число активних користувачів переступило за 500 млн.

Різке зростання популярності месенджера пов’язують з новою політикою конфіденційності WhatsApp. Другою причиною може бути сплеск цензури в США у зв’язку з протестами через вибори президента. Через це основні соціальні мережі тимчасово заблокували акаунти Дональда Трампа і його найближчих соратників. Twitter заблокував обліковий запис глави Білого дому назавжди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я