ГоловнаПрограмиБудь-який комп'ютер на Windows 10 можна зламати, перейменувавши файл

Будь-який комп’ютер на Windows 10 можна зламати, перейменувавши файл

Експерт з безпеки Джозеф Л виявив неприємну вразливість в Windows 10 – виявилося, що жорсткий диск з файловою системою NTFS можна повністю вивести з ладу, якщо назвати папку або ярлик певним набором символів, а потім відкрити його. 

Помилка відтворюється, навіть якщо просто прописати символи в адресному рядку будь-якого браузера (крім застарілого Internet Explorer). Наочно це продемонстрував один з користувачів Twitter – операційна система практично миттєво видала повідомлення з пропозицією перезавантажити комп’ютер, щоб відновити драйвер жорсткого диска:

Користувачі повідомляють, що іноді відновлення вдається, але в деяких випадках жорсткий диск повністю приходить в непридатність, а всі дані пропадають. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft вже відреагувала на вразливість і пообіцяла її виправити в найближчому патчі безпеки, а поки корпорація рекомендує бути уважними при переході по посиланнях і завантажувати файли тільки з перевірених джерел. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Each template in our ever growing studio library can be added and moved around within any page effortlessly with one click. Combine them, rearrange them and customize them further as much as you desire. Welcome to the future of building with WordPress.

Експерт з безпеки Джозеф Л виявив неприємну вразливість в Windows 10 - виявилося, що жорсткий диск з файловою системою NTFS можна повністю вивести з ладу, якщо назвати папку або ярлик певним набором символів, а потім відкрити його.  Помилка відтворюється, навіть якщо просто прописати символи в адресному рядку будь-якого браузера (крім застарілого Internet Explorer). Наочно це продемонстрував один з користувачів Twitter - операційна система практично миттєво видала повідомлення з пропозицією перезавантажити комп'ютер, щоб відновити драйвер жорсткого диска: https://twitter.com/Slmi0xC/status/1349983599865466881?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1349983599865466881%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2F808.media%2Fwindows-10-mozhno-slomat%2F Користувачі повідомляють, що іноді відновлення вдається, але в деяких випадках жорсткий диск повністю приходить в непридатність, а всі дані пропадають.  Microsoft вже відреагувала на вразливість і пообіцяла її виправити в найближчому патчі безпеки, а поки корпорація рекомендує бути уважними при переході по посиланнях і завантажувати файли тільки з перевірених джерел. 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: