На WhatsApp подали в суд. Все через нову політику компанії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp розкритикували користувачі і конкуренти з-за змін політики конфіденційності, яка передбачає обмін даними з Facebook. Тепер на месенджер подали в суд на одному з найбільших ринків – в Індії.

Повідомляється, що на WhatsApp була подана петиція до суду. Це перша юридична проблема, з якою компанія стикається в зв’язку з недавнім оновленням умов використання сервісу. Якщо раптом ви пропустили, месенджер вимагає від користувачів прийняти нову політику конфіденційності, в іншому випадку його не можна буде використовувати. В рамках цих змін передбачається обмін деякими даними з Facebook, компанія підкреслила , що до чатів і дзвінків у неї немає доступу.

Ці дії викликали негативну реакцію в великих регіонах Індії, в якій у WhatsApp налічується більше 400 мільйонів користувачів. Варто відзначити, що турецький уряд почало розслідування відносно сервісу в зв’язку зі змінами. Велика кількість користувачів в соцмережах повідомляють, що відмовляються від WhatsApp на користь Signal і Telegram, що в свою чергу призвело їх до різкого зростання популярності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У петиції йдеться, що WhatsApp висміяв фундаментальне право на недоторканність приватного життя. Компанія дала користувачам час на згоду з новими умовами до 8 лютого 2021 року. У петиції також стверджується, що дії зі змінами умов суперечать основним принципам демократії, які закріплені в конституції Індії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.