Дуров оголосив про масовий перехід користувачів WhatApp в Telegram

Посилення відпливу користувачів WhatsApp на користь інших месенджерів засновник Telegram Павло Дуров пов’язав з наміром конкурента передати особисті дані користувачів концерну Facebook. Засновник месенджера Telegram і соцмережі “В контакті” Павло Дуров в п’ятницю, 8 січня, повідомив про те, що тенденція до переходу користувачів месенджера WhatsApp до конкурента Telegram помітно посилилася. Причиною цього, з точки зору IT-підприємця, стало недавнє зміна WhatsApp своєї політики конфіденційності, згідно з яким особисті дані користувачів тепер будуть передаватися його материнської компанії Facebook.

У той же час Дуров звинуватив компанію WhatsApp у використанні в конкурентній боротьбі методів так званого “прихованого маркетингу”. За його даними, редактори порталу Wikipedia за останнім часом виявили цілий ряд випадків публікації ботами упередженої інформації в статті про мессенджере WhatsApp. “Крім цього, ми виявили ботів, поширюють в соціальних ЗМІ неточну інформацію про Telegram”, – вказав Дуров у своєму Telegram-каналі.

Він називає три основних “міфи” про створений ним месенджера, що курсують зараз в інтернеті: “код Telegram не є відкритим”, “Telegram – російський” і “Telegram не використовує шифрування даних”. Всі ці твердження Дуров спростовує, підкреслюючи, зокрема, що у месенджера немає ні серверів, ні представництв в Росії, а програмний інтерфейс і методи шифрування даних, що використовуються Telegram, “вже тисячу разів перевіряли експерти з безпеки”.

Найпопулярніші месенджери в світі

В даний час Telegram налічує близько 500 млн користувачів по всьому світу. Для порівняння: за даними сайту messengerpeople.com, число активних користувачів Whatsapp в липні 2020 року становить близько 2 млрд людей. На сьогодні це найпопулярніший месенджер в світі. Слідом за ним йде Facebook Messenger з 1,3 млрд користувачів. На третьому місці – WeChat, що має понад 1,2 млрд користувачів.

Що стосується змін умов користування WhatsApp, з якими користувачі повинні погодитися до 8 лютого 2021 року, аби продовжувати роботу з ним, то для жителів ЄС, згідно із законодавством Євросоюзу в області захисту даних, вони не будуть обов’язковими. “Щоб уникнути усіляких сумнівів: в європейському регіоні WhatsApp все ще не передає дані користувачів компанії Facebook для того, щоб компанія Facebook могла поліпшити свої продукти або рекламу”, – цитує 7 січня редакція онлайн-видання onlinemarketing.deофіціального представника компанії WhatsApp.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.