У Telegram виявлена ​​небезпечна для користувачів вразливість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В одному з оновлень Telegram з’явилася можливість виявлення інших користувачів за допомогою функції «Люди поблизу». Експерти в області безпеки з’ясували, що подібна опція має декілька вразливостей, якими можуть скористатися зловмисники.

Справа в тому, що відображення актуального місця розташування відбувається за допомогою алгоритму тріангуляції. Саме під час активації відображення місця розташування користувача і прорахунку віддаленості від співрозмовника з трьох різних точок зловмисник може використовувати зібрані координати за допомогою спеціального софту і тим самим визначити, де точно знаходиться потрібний йому людина.

Після того як координати будуть зібрані, хакер може скористатися будь-яким картографічним сервісом. Ввівши отримані дані, він побачить відповідні кола, що символізують віддаленість кожного користувача друг від друга. В області перетину всіх трьох кіл і буде перебувати потрібна людина.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Альтернативні рішення в інших додатках для прорахунку відстані між користувачами передбачають додавання до координат випадкового числа, що унеможливлює визначення реальної геопозіціі, але у випадку з Telegram розробники вирішили знехтувати цією додатковою мірою безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.