Програми

Названо п’ять кращих програм для редагування фото і відео на iPhone

Share

Більшості з нас не хочеться обмежуватися функціоналом стандартного фоторедактора і додатку для камери, а для цього потрібні альтернативні варіанти. У цій статті ми розглянемо найпопулярніші і ефективні програми для обробки зображень і можливостей камери. Знімають краще, і обробляють більш гнучко і детально – чи це не основні критерії для будь-якого фотографа, який хоче вирости? А тепер розглянемо кожні з них:

Lightroom

Один з найвідоміших фоторедакторів, яким користуються багато професіоналів по всьому світу. Він заслужив свою популярність завдяки настільній версії від Adobe, але також розробник пропонує мобільну версію Lightroom для iOS.

Редагувати фотографії в Lightroom для iOS досить легко. Додаток включає в себе параметри для налаштування освітлення, кольорів, ефектів і.т.д. Особливістю програми є велика кількість колірних профілів і хороші встановлені фільтри.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, якщо ви підписані на Adobe Creative Cloud, можна легко синхронізувати додаток між мобільною і настільною версією. Причому можна редагувати зображення на одній версії, і легко продовжити це робити вже на іншій. Зручно, нічого не скажеш.

Halide

Ймовірно, один з найпопулярніших додатків для мобільної фотографії. У ньому є весь функціонал, який повинен використовуватися при роботі з професійною камерою, включаючи такі параметри, як налаштування витримки, ISO і балансу білого.

Ще один важливий момент – в додатку є кілька унікальних функцій для покращення фотографій із застосуванням алгоритмів штучного інтелекту та інших технологій. Наприклад, власники iPhone XR і iPhone SE (2-го покоління) можуть робити портретні фотографії тварин і об’єктів навіть без двох лінз задньої камери. Програмна підтримка творить чудеса.

Також користувачі можуть знімати високоякісні фотографії в форматі RAW, який спочатку доступний тільки на iPhone 12 Pro. Серед інших цікавих функцій – більш детальне налаштування фокусу і глибини зображення і ін.

Focos

Обов’язковий додаток для тих, хто любить робити портретні фотографії на свій айфон. У той час як Apple було потрібно якийсь час, щоб дозволити користувачам змінювати рівень розмиття фону портретних фотографій, додаток Focos пропонував цю можливість ще в 2017 році.

Але Focos також здатний створювати різні діафрагми з декількома ефектами боке і з різними налаштуваннями, які імітують функціонал професійних об’єктивів. Також тут додали опцію для додавання 3D-освітлення і зміни карти глибини фотографії для покращення розмитого фону.

Що ще більш вражає, так це те, що Focos використовує AI для створення штучної карти глибини для будь-якої фотографії, навіть в тому випадку, якщо вона не була зроблена з використанням портретного режиму iPhone.

Darkroom

Після того, як ви зробите кілька відмінних фотографій на свій iPhone з використанням звичайної камери, вам знадобиться досить гнучкий функціонал для того, щоб їх відредагувати, якщо перед вами стоїть мета не просто попрацювати з кольором. Багато хто вдається до допомоги настільних додатків на ПК, але деякі мобільні додатки вже навчилися робити таку ж якісну обробку. Прикладом цього може послужити прекрасний додаток Darkroom.

Одна з головних особливостей Darkroom полягає в тому, що програма має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, і для його освоєння не буде потрібно багато часу, навіть якщо ви не відносите себе до числа професійних фотографів. Ще один плюс – додаток інтегровано з бібліотекою iCloud, тому ми не будемо витрачати час на вибір і імпорт фотографій.

Що можна робити з Darkroom? Налаштувати яскравість, контраст, світлі ділянки фотографії, відкоригувати тіні, колірну температуру та інші деталі. Фактично, додаток також дозволяє редагувати відео і навіть живі фотографії. Серед інших опцій – , можливість прибрати водяні знаки, розширена підтримка фотографій RAW і навіть інтеграція з додатком Halide.

Найприємніше полягає в тому то, ви можете використовувати велику частину функцій Darkroom безкоштовно. Але є і річна підписка, вартістю в 19,99 доларів, щоб розблокувати всі функції програми. До речі, додаток також доступно для iPad і Mac.

DoubleTake

Щоб не обділити тих, хто вважає за краще відео, а не фотографії, в добірку просто напрошується додаток DoubleTake. До речі, його створенням займалися розробники, які показали світу FiLMiC Pro.

На вибір користувача надається режим зйомки на 24, 25 і 30 кадрів в секунду. Головна особливість програми – можливість знімати одночасно з двох камер. Ви можете вибрати надширококутний, ширококутний, телеоб’єктив або селфі-камеру і почати одночасний запис відразу з декількох з них. До речі, додаток повністю безкоштовний.

Сподіваємося, цього арсеналу вам вистачить для того, щоб підвищити якість ваших фотографій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024