Названо п’ять кращих програм для редагування фото і відео на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшості з нас не хочеться обмежуватися функціоналом стандартного фоторедактора і додатку для камери, а для цього потрібні альтернативні варіанти. У цій статті ми розглянемо найпопулярніші і ефективні програми для обробки зображень і можливостей камери. Знімають краще, і обробляють більш гнучко і детально – чи це не основні критерії для будь-якого фотографа, який хоче вирости? А тепер розглянемо кожні з них:

Lightroom

Названо п'ять кращих програм для редагування фото на iPhone

Один з найвідоміших фоторедакторів, яким користуються багато професіоналів по всьому світу. Він заслужив свою популярність завдяки настільній версії від Adobe, але також розробник пропонує мобільну версію Lightroom для iOS.

Редагувати фотографії в Lightroom для iOS досить легко. Додаток включає в себе параметри для налаштування освітлення, кольорів, ефектів і.т.д. Особливістю програми є велика кількість колірних профілів і хороші встановлені фільтри.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, якщо ви підписані на Adobe Creative Cloud, можна легко синхронізувати додаток між мобільною і настільною версією. Причому можна редагувати зображення на одній версії, і легко продовжити це робити вже на іншій. Зручно, нічого не скажеш.

Halide

Названо п'ять кращих програм для редагування фото на iPhone

Ймовірно, один з найпопулярніших додатків для мобільної фотографії. У ньому є весь функціонал, який повинен використовуватися при роботі з професійною камерою, включаючи такі параметри, як налаштування витримки, ISO і балансу білого.

Ще один важливий момент – в додатку є кілька унікальних функцій для покращення фотографій із застосуванням алгоритмів штучного інтелекту та інших технологій. Наприклад, власники iPhone XR і iPhone SE (2-го покоління) можуть робити портретні фотографії тварин і об’єктів навіть без двох лінз задньої камери. Програмна підтримка творить чудеса.

Також користувачі можуть знімати високоякісні фотографії в форматі RAW, який спочатку доступний тільки на iPhone 12 Pro. Серед інших цікавих функцій – більш детальне налаштування фокусу і глибини зображення і ін.

Focos

Названо п'ять кращих програм для редагування фото на iPhone

Обов’язковий додаток для тих, хто любить робити портретні фотографії на свій айфон. У той час як Apple було потрібно якийсь час, щоб дозволити користувачам змінювати рівень розмиття фону портретних фотографій, додаток Focos пропонував цю можливість ще в 2017 році.

Але Focos також здатний створювати різні діафрагми з декількома ефектами боке і з різними налаштуваннями, які імітують функціонал професійних об’єктивів. Також тут додали опцію для додавання 3D-освітлення і зміни карти глибини фотографії для покращення розмитого фону.

Що ще більш вражає, так це те, що Focos використовує AI для створення штучної карти глибини для будь-якої фотографії, навіть в тому випадку, якщо вона не була зроблена з використанням портретного режиму iPhone.

Darkroom

Названо п'ять кращих програм для редагування фото на iPhone

Після того, як ви зробите кілька відмінних фотографій на свій iPhone з використанням звичайної камери, вам знадобиться досить гнучкий функціонал для того, щоб їх відредагувати, якщо перед вами стоїть мета не просто попрацювати з кольором. Багато хто вдається до допомоги настільних додатків на ПК, але деякі мобільні додатки вже навчилися робити таку ж якісну обробку. Прикладом цього може послужити прекрасний додаток Darkroom.

Одна з головних особливостей Darkroom полягає в тому, що програма має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, і для його освоєння не буде потрібно багато часу, навіть якщо ви не відносите себе до числа професійних фотографів. Ще один плюс – додаток інтегровано з бібліотекою iCloud, тому ми не будемо витрачати час на вибір і імпорт фотографій.

Що можна робити з Darkroom? Налаштувати яскравість, контраст, світлі ділянки фотографії, відкоригувати тіні, колірну температуру та інші деталі. Фактично, додаток також дозволяє редагувати відео і навіть живі фотографії. Серед інших опцій – , можливість прибрати водяні знаки, розширена підтримка фотографій RAW і навіть інтеграція з додатком Halide.

Найприємніше полягає в тому то, ви можете використовувати велику частину функцій Darkroom безкоштовно. Але є і річна підписка, вартістю в 19,99 доларів, щоб розблокувати всі функції програми. До речі, додаток також доступно для iPad і Mac.

DoubleTake

Названо п'ять кращих програм для редагування фото на iPhone

Щоб не обділити тих, хто вважає за краще відео, а не фотографії, в добірку просто напрошується додаток DoubleTake. До речі, його створенням займалися розробники, які показали світу FiLMiC Pro.

На вибір користувача надається режим зйомки на 24, 25 і 30 кадрів в секунду. Головна особливість програми – можливість знімати одночасно з двох камер. Ви можете вибрати надширококутний, ширококутний, телеоб’єктив або селфі-камеру і почати одночасний запис відразу з декількох з них. До речі, додаток повністю безкоштовний.

Сподіваємося, цього арсеналу вам вистачить для того, щоб підвищити якість ваших фотографій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.