В Telegram не буде реклами, але в 2021 році в месенджері з’являться платні функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Засновник Telegram Павло Дуров зробив важливу заяву, оголосивши про те, що з 2021 року стартує монетизація месенджера. При цьому Дуров обіцяє, що все буде відбуватися максимально ненав’язливо, так як платити запропонують за нові можливості, а поточні сервіси залишаться безкоштовними.

Протягом більшої частини історії Telegram, я оплачував рахунки компанії з особистих заощаджень. Але при поточних темпах зростання, Telegram знаходиться на шляху до мільярдів активних користувачів – і відповідних витрат. Коли технологічна компанія виростає до таких розмірів, у неї є тільки два шляхи – почати заробляти гроші для покриття витрат – або продатися великому гравцеві.

Дуров відразу ж уточнив, що не збирається продавати Telegram, як це зробили засновники WhatsApp. Він запевнив, що Telegram проіснує ще довго і принесе світу дуже багато нового.

Всі поточні сервіси Telegram залишаться безкоштовними. Крім них, ми запропонуємо додаткові функції для бізнес-команд і користувачів з розширеними потребами. Деякі з цих нових функцій будуть ресурсоємними і, як наслідок, стануть платними. Для звичайних користувачів Telegram назавжди залишиться безкоштовним. Всі сервіси Telegram, пов’язані з обміном повідомленнями, залишаться вільними від реклами. Вважаємо, що реклама в особистих і групових чатах неприйнятна. Спілкування між людьми не повинно перериватися на рекламу.

Павло Дуров додав, що монетизація дозволить Telegram залишитися незалежним і зберегти свої цінності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.