У Windows 10X користувачів чекає повністю новий «Провідник»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна з фішок операційної системи Windows 10 – зручна файлова система, доступ до якої здійснюється через фірмовий додаток «Провідник». Як стало відомо, в Windows 10X компанія Microsoft вирішила його серйозно перетворити як зовні, так і функціонально. 

На представлених скріншотах показаний абсолютно новий файловий менеджер з Windows 10X. На відміну від «Провідника» в Windows 10, де це частина системи, в Windows 10X це самостійний додаток з глибокою інтеграцією фірмового хмарного сховища OneDrive. 

На відміну від стандартного «Провідника», де основна увага приділена даними безпосередньо на комп’ютері, в новому додатку упор все ж робиться на хмарному сховище, хоча переглядати локальні файли через нього також можна. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інтерфейс нової програми став помітно простіше в порівнянні з «Провідником». При цьому у верхній частині екрану завжди відображаються кнопки для швидких дій з файлами, таких як копіювання, вирізання, видалення та інші. 

За наявною інформацією, в Windows 10X крім класичного «Провідника» не буде і ряду універсальних (UWP) додатків, наприклад пошти і календаря, а замість повноцінного офісного пакету Microsoft Office використовується його онлайн-версія. 

Нагадаємо, що Windows 10X – це операційна система для пристроїв з двома дисплеями, яка з’явиться і на звичайних ноутбуках. Реліз очікується вже навесні наступного року. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.