Google знову спробувала вирішити проблему Chrome в ОС Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google в черговий раз спробувала вирішити проблему браузера Chrome в операційній системі Windows 10. Йдеться про надмірне використання оперативної пам’яті комп’ютера.

Продуктивність браузера після виходу оновлення Chrome 87 сильно збільшилася, однак обсяг ОЗП, що потребується для його функціоналу, залишився практично незмінним. Розробники зараз намагаються створити спеціальний алгоритм PartitionAlloc FastMalloc, який буде знижувати використання оперативної пам’яті в разі, якщо її споживання позначається на роботі всього комп’ютера. Поки реалізувати відповідну ініціативу не вдалося.

За словами фахівців, для стабільної роботи браузера та операційної системи на нього має припадати не більше 10% ОЗП. У багатьох користувачів даний рівень перевищує 50%, особливо при відкритті декількох вкладок зі складними скриптами, які вимагають додаткових ресурсів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Google також є утиліт SegmentHeap, яка дає можливість реалізувати створення так званої бази використовуваних в режимі реального часу даних. Динамічна пам’ять при цьому розподіляється між усіма процесами і не витрачається на зайві операції. Така утиліта вже є в браузері Edge на Windows 10.

Оптимальною по роботі з оперативною пам’яттю вважається версія Chrome Canary, яка поки представлена ​​тільки в тестовій збірці. Її офіційна версія повинна з’явитися у відкритому доступі на початку 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.