Виявлено небезпечні програми на Android

Виявлено небезпечні програми на Android
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами фахівців, мова йде про шкідливий Joker, розробники якого продовжують знаходити шпаринки для того, щоб потрапити в офіційний магазин додатків Google Play.

Співробітники компанії знайшли принаймні 17 небезпечних програм. Серед них перекладач, месенджери для обміну повідомленнями, додаток для роботи з фото, конвертери PDF-файлів. В цілому додатки завантажили близько 120 тисяч разів.

Виявлено небезпечні програми на Android

Joker в разі успішного встановлення на смартфоні на Android зможе красти SMS-повідомлення, списки з контактами, інформацію про пристрій. В даний час всі виявлені небезпечні програми недоступні для завантаження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Zscaler закликали власників ґаджетів уважніше дивитися на запити, які виходять від додатків. Так, потенційного шкідливого ПЗ можна визначити по одночасним зверненням про доступ до повідомлень, контактів та списків дзвінків. Також важливо читати відгуки про додатки, додали в компанії.

Про активність Joker повідомлялося в червні. Тоді як мінімум два мобільних додатки з Google Play виявилися небезпечними для користувачів. Шпигунський модуль знайшли в додатках Speed ​​Message-Beautiful and cute і Botmatic Messages. Програми були орієнтовані на дітей і підлітків і призначені для обміну текстовими повідомленнями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.