Нову операційну систему Apple iOS 14 зламали

Ентузіасти, що займаються зломом iPhone і створенням джейлбрейків анонсували вихід нової версії спеціальної прошивки, можливої завдяки уразливості checkm8. Через більшу кількость рівнів безпеки в системі iOS 14 вдалося зламати лише на пристроях, що базуються на процесорі Apple A9. До них відносяться смартфони iPhone 6s, 6s Plus і SE, планшети iPad п’ятого покоління, iPad Air 2, iPad mini 4, iPad Pro першого покоління і приставка Apple TV 4 і 4K. Найближчим часом учасники проєкту пообіцяли додати робочий джейлбрейк для iPhone 7 і 7 Plus.

Ентузіасти відзначили, що будуть працювати над зломом смартфонів Apple з чіпом A11, до яких відносяться iPhone 8, 8 Plus і X. У повідомленні уточнюється, що для обходу захисту більш сучасних пристроїв Apple фахівцям знадобиться більше часу.

Нова версія операційної системи для iPhone стала доступна користувачам 16 вересня. В iOS 14, яка була представлена ​​на заході WWDC 22 червня, з’явилася підтримка віджетів, зменшений екран дзвінка, функція торкання задньої панелі для управління пристроєм, нові налаштування безпеки та конфіденційності.

У червні фахівцям проєкту checkra1n вже вдавалося зламати iOS 14, проте в тому випадку йшлося про бета-версії операційної системи. Злом відбувся менш ніж через тиждень після виходу прошивки. Ентузіасти пообіцяли розібратися з публічною версією iOS 14 так само швидко, як і з попередньою збіркою ОС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.