В WhatsApp журналісти виявили додатки для стеження за людьми

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як повідомляє, зарубіжне ЗМІ Business Insider спеціальні програми дозволяють відстежувати, в який час інша людина перебуває онлайн у WhatsApp і як часто вона відкриває месенджер. В статті йдеться про те, що ці програми використовуються для сталкінгу (від англ. Stalking) – нав’язливого переслідування і стеження за людьми.

Єдине, на що здатні ці додатки – складати графік, в який час користувач був онлайн в WhatsApp, і відправляти повідомлення на ваш смартфон, коли інший відкрив месенджер. В описі подібних програм зазвичай пропонують, наприклад, стежити за дітьми, щоб вони не листувалися ночами.

Але є й інша функція для ревнивих – можна відстежити активність двох контактів і зіставити час, як часто вони бувають онлайн одночасно. Таким чином пропонують визначити, чи зраджує вам партнер чи ні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Журналісти вважають, що подібні програми переходять межу безпеки і конфіденційності користувачів. Щоправда, ці програми використовують тільки відкриті дані, просто збирають їх в автоматичному режимі і об’єднують в один масив. Представники WhatsApp розповідають, що вони борються з програмами для різного виду стеження і просять магазини додатків видаляти їх. Але саме ці програми для відстеження онлайн-статусу інших людей безпосередньо не порушують правила магазинів, тому боротися з ними складно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.