Найпопулярніші месенджери не пройшли базовий тест на безпеку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідники з Вюрцбургского університету протестували популярні месенджери WhatsApp, Signal і Telegram і з’ясували, що вони не відповідають базовим рівнем безпеки. Всі три додатки можуть розкривати персональні дані користувачів.

Витік інформації можливий через сервіси пошуку контактів за номерами телефонів в адресній книзі. Дослідники використовували для парсинга трьох месенджерів зовсім невелике число ресурсів, але отримали доступ до значних обсягів даних. Фахівці змогли просканувати 10% номерів користувачів WhatsApp в США.

Дослідники отримали на руки всі дані, які власники цих номерів викладали в своїх профілях. Це були і фотографії аккаунта, і нікнейми, і статуси, і навіть останні дата і час підключення до сервісу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці також проаналізували отримані дані і дізналися, що більшість з користувачів не змінюють настройки конфіденційності.

Крім цього, дослідники розповіли, що Telegram і зовсім дозволяє отримати номери телефонів навіть тих людей, хто не зареєстрований в месенджері, але є в списках контактів його користувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.