Новий додаток Xiaomi об’єднає комп’ютер і смартфон

Xiaomi готує додаток, завдяки якому користувач зможе користуватися функціональністю смартфона на ноутбуці. Це відповідь конкуруючим рішенням, таким як HUAWEI Share і аналогічні технології Samsung і Microsoft. Інсайдерам вже вдалося дізнатися про особливості роботи програми Device Control до офіційного релізу.

Зараз додаток Device Control є виключно в бета-версії фірмової прошивки MIUI 12 на флагманському смартфоні Mi10 Ultra. Ентузіасти популярного форуму розробників XDA Developers відзначили, що функціональність програми буде повторювати рішення Samsung при сполученні з ноутбуками Windows.

Використовуючи Device Control, користувачі зможуть управляти смартфоном безпосередньо з комп’ютера. Така функція в програмі називається Screen Combo: при її активації екран смартфона транслюється на комп’ютер по Wi-Fi з можливістю передачі файлів простим переміщенням ікон. 

Передбачається також, що за допомогою Device Control можна буде запустити відразу кілька додатків на смартфоні, розкривши відповідні вікна на ПК. Поки нову програму підтримує всього одна модель ноутбука – Xiaomi Mi Notebook Pro 2020. Втім, надалі очікується розширення списку пристроїв, де буде працювати нова утиліта.

Учасники XDA Developers відзначають, що можливий запуск тестової версії може відбутися у вересні, а публічна стабільна збірка Device Control з’явиться в жовтні цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.