Експерти розповіли, як повністю очистити Windows 10 від особистих даних

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти розповіли, як очистити Windows 10 від непотрібної інформації і тимчасових файлів. Завдяки цьому можна убезпечити дані, доступ до яких можуть отримати шахраї.

Для того, щоб видалити інформацію про недавнє використання папок і файлів на комп’ютері можна застосувати спеціальні програми. Однак, за словами фахівців, є більш легкий варіант. Наприклад, можна натиснути на клавіші Windows + R. У результаті цього відкриється вікно, в якому необхідно набрати recent і натиснути Enter. На екрані повинен з’явитися список всіх файлів і папок, які використовуються недавно. Їх потрібно виділити, натиснувши Ctrl + A, і видалити за допомогою клавіші Del. Також очищаються і інші папки, що зберігають шляху до файлових об’єктів, які використовують програми Windows. Для автоматизації процесу необхідно застосувати скрипт.

Для цього краще перенести його в простий текстовий файл і зберегти з розширенням .bat. З метою відключення в Windows 10 показу часто використовуваних програм в головному меню необхідно натиснути клавіші Windows + R і набрати в розпочатому поле ms-settings: personalization. Коли відкриється вікно «Параметри» потрібно клацнути мишкою по значку «Пуск» і деактивувати функцію «Показувати недавно додані додатки», «Показувати найбільш часто використовувані додатки» і «Показувати останні відкриті елементи в списках переходів меню«Пуск».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.