Як видалити Chromium-версію Microsoft Edge

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft почала замінювати старий Microsoft Edge, що працює на старому движку, на новий браузер, створений на базі Chromium. Його головна перевага – висока швидкість роботи, але вона забезпечується тим, що з нього вирізані всі сервіси Google.

Chromium-версію Microsoft Edge можна видалити, причому передбачено кілька способів – через системні «Параметри» за допомогою командного рядка.

Запустіть «Параметри», виберіть «Програми», а потім «Програми та можливості». У списку встановлених додатків знайдіть Microsoft Edge, натисніть на нього, а потім на опцію «Видалити». Дотримуйтесь інструкції з видалення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На деяких комп’ютерах опція видалення Microsoft Edge через «Параметри» може виявитися недоступно. В цьому випадку браузер можна видалити за допомогою командного рядка.

Натисніть на кнопку пошуку на панелі завдань, впишіть «Командний рядок», натисніть невіднайдений додаток правою кнопкою миші і виберіть запуск від імені адміністратора. Скопіюйте та вставте команду:

cd% PROGRAMFILES (X86)% \ Microsoft \ Edge \ Application \ 8 * \ Installer

8 відповідає версії встановленої програми. Якщо у вас Microsoft Edge версії 9, замініть число 8 на 9

Далі вставте в командний рядок наступну команду:

setup –uninstall –force-uninstall –system-level

Після цього Chromium-версія Microsoft Edge буде видалена з комп’ютера. Щоб вона не встановилася заново через деякий час, ви можете зайти в «Параметри» і заборонити автоматичну інсталяцію системних поновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.